Ungdomsbrandkorpset viser hvad de kan!

 

Ungdomsbrandkorpset viser hvad de kan på søndag d. 2. april – og det er ikke kun for sjov!

De er mellem 13 og 17 år og har været i lære som brandmænd og brandkvinder siden september. På søndag skal de vise hvad de har lært.
Det er liv eller død, når brandfolk går i aktion og det kan man få indtryk af, når de unge brandkadetter viser, hvad de kan. De vil blandt andet demonstrere røgdykning, redning af folk ud af et brændende hus og en brændende bil. De vil slukke ilden og yde førstehjælp til de nødstedte.

Det lærer de ikke i skolen

De blå blink, spændingen og færten af det virkelige liv trækker, når de unge melder sig til kurset som brandkadet, men de får en hel del mere med i baggagen.

"Vi kan lære dem noget, de ikke lærer i skolen",

siger Jan Corfitz Nielsen, der er indsatsleder ved Fredensborg Brand og Redning.

– At arbejde som brandmand handler dybest set kun om samarbejde. Alle udfører hver sin del og hvis der er én der sidder over, kommer der altså ikke noget vand ud af slangen. Det er ikke som i skolen, hvor man kan sidde over og skrive af fra de andre, siger Jan Corfitz Nielsen.

Udover de ting de viser på søndag kommer brandkadetterne også igennem søredning og frigørelse (klippe fastklemte mennesker ud af biler).

– Det giver selvtilliden et kæmpe boost at gennemgå forløbet og jeg er sikker på at vi vil se nogle meget stolte kadetter på søndag, siger Jan Corfitz Nielsen.

Har man gennemgået uddannelsen som brandkadet kan man blive medlem af ungdomsbrandkorpset, der rykker ud med beredskabet ved oversvømmelser eller andre hændelser, som kræver en ekstra indsats.

Uddannelsen til brandkadet er et samarbejde mellem Falck, Fredensborg Brand og Redning og Ung Egedal, Egedal Kommunes Ungdomsskole.

Tid:
Søndag d. 2. April

Opvisning Kl. 11:00 – 12:00
Kaffe og småkager 12:00-13:00

Sted:
Falck Egedal
Frydensbergvej 5
3660 Stenløse