Coop Crew i Ung Egedal

Coop Crew er Ung Egedals tilbud til dig, som har brug for en hjælpende hånd til at finde et fritidsjob. Sammen med andre unge vil du komme i et træningsforløb i Fakta Ølstykke, hvor I skal afprøve, hvordan det er at have et fritidsjob i Fakta. I lærer bl.a. at sætte varer på plads, sidde i kassen, kundeservice og meget, meget mere. Når du har gennemført forløbet, får du et diplom, som vil gøre det lettere for dig at søge et fritidsjob efterfølgende.

 

Mere om Coop Crew-projektet

Coop Crew er et træningsforløb, hvor unge, gennem undervisning og praktiske øvelser i en Fakta-butik, opnår kompetencer indenfor detail-branchen. Forløbet består af seks træningsmoduler af 4 timers varighed, som gennemføres over seks uger i skoletiden.

Hos Ung Egedal vil træningen foregå i Fakta Ølstykke (Ørnebjergvej 3), på mandage kl. 10-14.

Forløbet

Der afvikles to Coop Crew-forløb om året - ét om foråret og ét om efteråret. Begge forløb kan rumme op til 16 deltagere. Hos Ung Egedal vil deltagerne primært rekrutteres blandt unge i 9. og 10. klasse, samt unge fra vores STU og andre tilbud, der af forskellige årsager kan have brug for hjælp til at få et fritidsjob. Hos Ung Egedal er det primært vores uddannelsesvejledere, der prikker unge, som kunne have gavn af et Coop Crew-forløb.

Efterforløb

Når de unge har gennemført forløbet, får de et diplom, som de kan bruge til at søge fritidsjob indenfor supermarkedskæder eller andre steder. Derudover har vi i Ung Egedal et efterforløb, hvor de unge tre skal gange mødes med vores medarbejder, dels for at arbejde på deres CV og jobsøgning, men også for at fastholde det sociale fællesskab, der er opbygget under forløbet og for at få inspiration og hjælp til, hvor de kan søge fritidsjob.

Kort om baggrunden for Coop Crew

Coop Crew er et nationalt samarbejde mellem ungdomsskoler, Ungdomsskoleforeningen og Fakta. Projektet er støttet af den A. P. Møllerske Støttefond med intet mindre end 27,6 millioner kroner. Projektperioden på landsplan er fra efteråret 2019 til og med 2025 - Ung Egedal er en del af projektet fra efterpret 2020 til og med 2025. På landsplan deltager 25 kommuner og over 3.700 elever. I Ung Egedal bliver op mod 176 unge en del af projektet.

Få hjælp og støtte

De unge kan altid få hjælp og støtte af Ung Egedals projektmedarbejder Mia undervejs i forløbet. Har de nogle spørgsmål, er de også altid velkomne til at kontakte Ung Egedals projektansvarlige Camilla Faber på mail Camilla.Faber@egekom.dk eller telefon 7259 9203.