Masser af fritidstilbud – for alle unge i Egedal

 

Siden starten af august har unge mellem 13-18 år i Egedal kunnet tilmelde sig et eller flere af ungdomsskolen Ung Egedals fritidstilbud, og efter tilmeldingsfristen er passeret, kan Ung Egedal konstatere en tangering af sidste års rekord med omkring 750 tilmeldinger.

Det er et tal, som glæder Ung Egedals viceskoleleder, Erik Rasmussen:

”Vi forsøger hele tiden at forny os, og lytter meget til de unges ønsker, så årets ca. 85 fritidstilbud bliver en blanding af nye og gamle aktiviteter – fx er koreansk og spansk nye fag, som har fundet vej til vores SprogLab i Stenløse Kulturhus. Og de har rent faktisk fået så mange tilmeldinger, at vi kan etablere holdene. Derudover kan vi også notere en stor søgning til vores nye skate-hold, som nok har nydt godt af den store interesse for forårets skate-festival, hvor Ung Egedals Projektværksted støttede en af de unge i hans drøm om en kombineret skate og musikfestival”

fortæller Erik Rasmussen.

Også lederen af Ung Egedal, Thomas N. Feldborg Bruun, glæder sig på kommunens vegne:

”Det der er så fantastisk ved ungdomsskolen, er, at dens lovgivning forpligter alle kommuner i Danmark til at stille midler rådighed, så alle unge i vores målgruppe har en mulighed for at lave noget meningsfuldt i deres fritid – uanset deres baggrund og forældrenes økonomi. Det er derfor, at vores undervisning er gratis og det heller ikke koster noget at gå i vores ungehuse, som vi driver i samarbejde med Klub Egedal. Det er simpelthen nedfældet ved lov, og det synes jeg er ret unikt og samtidig noget vi alle bør glædes over, er muligt”

siger Thomas N. Feldborg Bruun med et smil.

I alt bliver de 750 tilmeldinger vekslet til ca. 55 undervisningshold, som for de flestes vedkommende kan starte op i uge 40. 

Det betyder dog ikke, at det ikke er muligt at tilmelde sig en fritidsaktivitet resten af året. Erik Rasmussen uddyber:

”Enkelte hold står på klem, så de med et par ekstra tilmeldinger kan igangsættes. Desuden etableres der også nye hold løbende på foranledning af de unges idéer. Det gør vores sæson ret dynamisk og med et meget kort aftræk fra idé til handling”

slutter han.

Og skulle man ikke starte på et af fritidsholdene, så kan man også støde på aktiviteter i skolen, hvor Ung Egedal bl.a. indgår med understøttende undervisning via den såkaldte ”Åbne skole”, hvor Filmprojektet med deltagelse af 8. klasser fra Egedal, nok er den mest kendte. Her undervises eleverne af professionelle filmfolk og laver deres egen film, som vises og hædres til den årlige Filmfestival og Oscar-uddeling til foråret i Ølstykkehallen med deltagelse af elever og forældre.

Det er stadig muligt at tilmelde sig ledige hold hos Ung Egedal via hjemmesiden på ungegedal.dk.

Udover fritidsundervisning og ungehuse står Ung Egedal også for kommunens kriminalpræventive SSP-indsats, Egedal 10. klassecenter samt et såkaldt STU-tilbud for unge med særlige behov.