Nyt Ungested i Egedal Kommune

 

Et nyt ungested drevet af unge er åbnet i Stenløse Kulturhus. Cafe, spillested og hyggelige projektlokaler. "Det var lige det, der manglede", siger Freya.

Et hvidmalet lidt kedeligt lokale i kælderen i Stenløse Kulturhus har fået nyt liv efter Ung Egedal har sat lokalet i stand med genbrugstræ på væggene og en lille scene bygget af gamle paller.

Hernede snurrer kaffemaskinen og der bliver serveret alt fra pandekager til humus med brød og pizza, alt afhængig af hvad de unge finder på. Oppe på første sal holder Ung Egedals Projektværksted til med læsesal og projektlokale. Freya Kay på x antal år har været med til at indrette lokalerne.

- Det er super hyggeligt i cafeen, hvor man kan få pulsen helt ned, slappe af efter en lang skoledag og møde venner. Men det er også et sted, hvor man kan tage initiativ til et projekt, man har lyst til at lave, siger Freya.

Stedet blev lynhurtigt døbt ”Kælderen” af de unge, da den kombinerede cafe og spillested ligger i kælderen og de unge har lavet logo og facebookside til stedet.

Ungekultur skabt af unge
Ung Egedal har taget initiativ til det nye ungested for at give den lidt ældre målgruppe fra de ca. 16 år til 25 år en platform til at skabe ungekultur i kommunen.

- Der har manglet et sted i Egedal, hvor de unge, som er på vej til at blive voksne, kan mødes og skabe aktiviteter, siger Helene Arnfred, der er projektrådgiver i Ung Egedal.

Ung Egedal sætter rammerne for stedet, men det er de unge, der skaber indholdet og stedet kan derfor mange forskellige ting.

- Det er både et rart mødested og et sted, hvor unge, der har lyst, kan skabe kultur for andre unge. Når man deltager, udvikler man samtidig en masse forskellige kompetencer, f.eks. at styre cafeen, promote, skabe events og projektstyre, siger Helene Arnfred, der glæder sig til at se, hvordan stedet kommer til at udvikle sig.

Et kulturhus for alle generationer
Med Kælderen og Projektværkstedet kommer der flere ungeaktiviteter i Kulturhuset:

- Det er godt for Kulturhuset, at de unge er flyttet ind med en masse spændende aktiviteter. Det er så fedt, at huset nu rummer alle generationer, siger kulturhuskoordinator Henriette Nordvig.  

De unge bestemmer
Indtil nu har de unge arrangeret pandekagehygge og åbningsevent med mad, singer-songwriters. De næste arrangement bliver opgavecafe og julearrangement. Derudover bemander og styrer de unge cafeen de to dage om ugen, den holder åbent.

- Det er super fedt, at vi har fået det her sted, hvor man kan prøve en masse forskellige ting af og hvor vi også kan bestemme selv, selvfølgelig altid med muligheden for at blive guidet af Projektværkstedet, siger Freya Kay.

Kælderens åbningstider:
Onsdag:
09:00-22:00

Torsdag:
16:00-22:00

Projektlokalerne kan bookes i tidsrummet:
Kontakt Helene Arnfred fra Projektværkstedet på 72 59 92 03 eller helene.arnfred@egekom.dk.

Projektrådgivningens åbningstider:
Torsdag
15:00-17:00