Et unikt indblik i unge pigers liv – gratis foredrag

 

Succesen gentages, når Ung Egedal, Egedal Rotary Klub og GirlTalk.dk igen inviterer til gratis foredrag om de udfordringer, unge piger står overfor, når de skal navigere i nutidens komplekse samfund.

Tirsdag d. 17. august vil psykolog og stifter af GirlTalk.dk, Anna Bjerre, dele ud af sin store faglige viden og erfaring fra Girltalk.dk’s arbejde med de unge piger.

I et enkelt sprog og med eksempler fra virkelighedens verden vil Anna Bjerre belyse nogen af de udfordringer, som unge piger står overfor i deres liv. Et liv og en virkelighed, som for mange forældre og andre udefrakommende ofte kan være svært at forstå. Derfor vil Anna Bjerre undervejs i foredraget også give forældrene gode råd og ideer til, hvordan de kan støtte op om deres teenagedøtre.

Det gratis foredrag vil finde sted tirsdag d. 17. januar kl. 19.30 til ca. 20.30 i Stenløse Kulturhus, og der er åbent for både forældre, de unge piger og andre interesserede.

Tag din teenagepige under armen

Fra SSP Ung Egedal lyder der en kraftig opfordring til forældrene om, at de tager deres teenagepige med under armen. SSP-konsulent Eva Kofoed forklarer: ”Vi håber meget på, at forældrene vil tage deres teenagedøtre med til foredraget. At mor/far og datter får disse fælles input kan nemlig danne rammen om mange gode snakke i hjemmet efterfølgende.”

EmpowR – samtalegrupper for de unge piger

Siden foråret 2015 har Ung Egedal og GirlTalk.dk med støtte fra Socialministeriet tilbudt samtalegrupper til unge piger i Egedal, som har brug for en hjælpende hånd i hverdagen. Samtalegrupperne har fået navnet EmpowR. I perioden har over 50 piger været en del af de allerede afholdte EmpowR-samtalegrupper. Emilie, der har deltaget i en af de tidligere samtalegrupper, har bl.a. sagt følgende om sit udbytte af at være med:

”Før var jeg usikker og følte mig utryg, når jeg mødte nye mennesker. Nu føler jeg, at jeg kan være mig selv. Og jeg føler mig helt tryg med det, når jeg er sammen med andre. Jeg er vildt taknemmelig for alle de nye veninder, jeg har fået igennem forløbet. Det er nyt for mig at kunne være sammen med så mange piger på én gang, hvor det er hyggeligt, trygt og rart.”
Emilies positive udbytte bakkes op af de foreløbige evalueringer der bl.a. viser en positiv udvikling af pigernes sociale kompetencer, deres selvopfattelse og psykiske trivsel. Endelig viser evalueringen også et signifikant fald i selvskade blandt pigerne.

To nye samtalegrupper forventes at starte op i løbet af foråret. Læs mere om EmpowR-samtalegrupper samt tilmelding på GirlTalk.dk’s hjemmeside www.girltalk.dk eller kontakt SSP-konsulent Eva Kofoed, tlf. 72 59 92 29 for mere information.

Samarbejdet mellem GirlTalk.dk og Ung Egedal er faciliteret af Egedal Rotary Klub, og EmpowR-projektet er støttet af Socialministeriet med en 3 årige bevilling.

Kort om Girltalk.dk
GirlTalk.dk er en non-profit organisation, der igennem chatrådgivning tilbyder et frirum for piger i aldersgruppen 12 til 24 år. Hver aften sidder der frivillige ungerådgivere klar til at chatte med de unge piger. GirlTalk.dk har 4000 samtaler på chatten om året, og hjemmesiden har 200.000 unikke besøg om året. Derudover tager Girltalk.dk ud og holder foredrag om de unge pigers univers og de emner, som fylder mest for pigerne. GirlTalk.dk har også skrevet flere bøger relateret til de unge pigers verden, og i Københavnsområdet tilbyder GirlTalk.dk psykologforløb til de unge piger. Girltalk.dk er en del af det private netværk under Center for Socialt Ansvar.

Kontakt
Hvis du vil vide mere om Empowr i Egedal, så kontakt SSP-konsulent Eva Kofoed på tlf.: 7259 9229 eller mail: eva.kofoed@egekom.dk.